Go to Top

Teen-age vanskeligheder

Det kan være meget svært at være ung, der er mange krav og forventninger og ikke mindst muligheder. Man skal til at forholde sig til sin seksualitet, og alle følelserne kommer for alvor i kog, når man kommer i puberteten.

Man kan have meget svært ved, at enes med sine forældre, når man er teenager.

Det er faktisk ret naturligt, idet den unge jo netop i teenage årene skal adskille sig fra forældrene og blive selvstændig. Måske er den unge klar til denne proces længe før mor eller far er klar til at gi´ slip, og så kan det godt være svært, at enes med sin teenager, når man er forældre.

Det er ikke altid den unge, der er problemet, selvom han/hun har et problem.

De unge henvender sig med mange forskellige problemer:

seksualitet – stofmisbrug – studievalg – selvtillid – alkohol – eksamensangst –venindeproblemer – abort og alt mulig andet

Jeg oplever ofte, at de unge, der henvender sig til mig, har skyldfølelse og ikke føler at de kan leve op til forældrenes forventninger.

Men heldigvis er det ofte kun nogle få samtaler der skal til, for at den unge får selvtilliden frem og skyldfølelsen væk.

Der kan være lige så mange forskellige konflikter, som der er unge, men for mig er intet problem forkert, for stort eller for småt, dine teenage år er alt for vigtige til, at bruge dem på at gå og være frustreret eller ked af det.

I øvrigt skal du vide, at jeg har tavshedspligt, og hvis en ung kontakter mig, er det kun ifølge aftale med den unge, at forældrene får at vide, hvad vi taler om. Så hvis du ikke ønsker dine forældre eller andre inddraget, er det helt okay.